Ананас дәмдеуіштері (ананас ки чатни)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 1 орташа ананас, 1 ас қасық еріген сары май, 2 түйір жаңа піскен ащы бұрыш, себілген және майдалап туралған, 1/2 шай қасық куркума, 1/2 шай қасық ұнтақталған даршын, 50 г мейіз (міндетті емес), 4 ас қасық. л су, 1 кесе (175 г) қант.
Сипаттамасы Ананасты тік ұстай отырып, өткір пышақпен қабығын кесіп, көздерін алып тастаңыз. Ананасты ұзына бойына төрттен кесіңіз және әр тоқсаннан өзегін алыңыз. Содан кейін әр тоқсанды ұзынынан үш жолаққа, ал әрбір жолақты кесектерге кесіңіз. Оларды ыдысқа салыңыз да, қалдырыңыз. Тазартылған майды кастрюльге қыздырып, зире дәндері мен бұрышты қызарғанша қуырыңыз. Куркума мен ұнтақталған даршынды сол жерге тастаңыз, содан кейін бірден ананас кесектерін салыңыз. Қуырыңыз, араластырыңыз, 4-5 минут, содан кейін су қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және баяу отта 15 минут қайнатыңыз, кейде араластырыңыз. Қақпақты алыңыз да, сұйықтықтың көп бөлігі буланғанша пісіруді жалғастырыңыз. Қант пен мейізді қосып, баяу отта қайнатпа қайтадан қоюланғанша қайнатыңыз (шамамен 10 минут). Ананас чатни тағамның соңында десерт ретінде беріледі. Ананас Үндістанда өте танымал. Ең дәмділері - жүзім сабағында піскен ананас. Піскен ананастың тәтті хош иісі, шығыңқы көздері және оңай ажыратылатын ішкі жапырақтары бар. Дайындау уақыты 30 мин.