Қауыны бар сиқырлы ваза
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер салмағы 1,5-2 кг 1 қарбыз Әр түрлі сортты 2 ұсақ қауын 1/3 кесе (80 мл) бал 6 ас қасық. лимон шырынын қасық 2 ас қасық. апельсин шырынын қасық 1/5 шай. ас қасық ұнтақталған имбирь немесе 1/2 ас қасық. аршылған және үгітілген жаңа имбирьдің қасықтары 1/2 ас қасық. ас қасық кардамон тұқымы 2 ас қасық зәйтүн майы немесе бадам майы 2 кесе (500 мл) көкжидек гарнирге арналған жалбыздың бірнеше бұтағы
Сипаттамасы Бұл жемісті десерт - жаздың ыстық күнінде жағымды тосын сый. Өзінің ерекше тартымды көрінісінің арқасында ол швед үстелінің терезесіне назар аударады, достық дастархан басында тәбетті ашады және мерекелік дастарханның тамаша безендірілуі ретінде қызмет етеді. Қауындар мен қарбыздар әсіресе жаздың аптап ыстығында жақсы. Қауында піскен бал қауындары мен қарбыздарының терісі жылтыр, қалың, шырынды сары және ашық қызыл еті болады. Жемістер шеттері қалампырмен немесе тарақпен кесілген қуыс қауын немесе қарбыз ыдысында беріледі. Ұзынша, салмағы бес келі қауынға осы десерттің 20 порциясына дейін сыяды. 1. Үлкен, өткір пышақпен қарбыздың жоғарғы үштен бір бөлігін кесіңіз. Дөңгелек арнайы қасықты (балмұздақ үшін) немесе кәдімгі ас қасықты пайдаланып, қарбыздың көп бөлігінің етінен шарлар жасаңыз. Тұқымдарды алып тастаңыз, шарларды ыдысқа салыңыз және мұздатыңыз. Еттің қалған бөлігін алып тастаңыз, тек қарбыз қабығын қалдырыңыз. Кішкентай, өткір пышақпен қарбыз ыдысының шеттерін қалампыр немесе қабыршақ түрінде сәндік түрде кесіңіз. Тостағанның түбінен қыртыстың жұқа бөлігін кесіңіз, сонда ол еңкеймей тұра алады. Полиэтилен пленкамен орап, қажет болғанша тоңазытқышқа салыңыз. 2. Қауындарды екіге бөліп, етін дөңгелек қасықпен қырып алыңыз. Шарларды ыдысқа салыңыз, жабыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. 3. Балды лимон және апельсин шырындарымен, зімбірмен, кардамонмен және маймен электр араластырғышпен немесе ас үй процессорымен араластырып, тегіс тұздық түзіңіз. Қызмет көрсетер алдында қарбыз мен қауын шарларын дуршлагқа тастаңыз. Содан кейін ыдысқа салыңыз да, көкжидекпен араластырыңыз. Қоспаны қарбыз ыдысына қасықпен құйыңыз. Үстіне бал дәмдеуіштерін тамызып, жаңа жалбызмен безендіріңіз. Дайындау уақыты: 40 мин Салқындату уақыты: кем дегенде 1 сағат Сыбаға саны: 4-6