Кілегей қосылған ананас
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ананас чавал митай 2 кесе (380 г) қайнатылған басмати немесе басқа ақ ұзын дәнді күріш 1 ас қасық. сары май немесе еріген сары май 1/4 шай қасық. ұнтақталған даршын 1/2 шай қасық. жаңадан ұнтақталған мускат жаңғағы 1/2 шай қасық. жаңадан ұнтақталған кардамон тұқымы 1 шымшым ұнтақталған қалампыр 1/2 кесе (65 г) қара мейіз 1/4 кесе (30 г) бадам, қуырылған және жіңішке кесілген 2 кесе (500 3 кесе (750 мл) жаңа ананас, 2,5-тен 1,5-тен 6 мм-ге дейін кесектерге кесілген және жақсылап ағызылған 1/3 кесе (70 г) қант гарнирге арналған ананас сақиналары (міндетті емес)
Сипаттамасы Пісірілген күрішті пісіру парағына жайыңыз, оны сары маймен немесе еріген сары маймен майлаңыз, дәмдеуіштер, мейіз және 3 ас қасық қосыңыз. бадам қасықтары. Бөлме температурасына дейін суытып, ыдысқа салыңыз. Мұздатқышта кремді шайқау үшін тостаған мен шайқауышты 10 минут суытыңыз. Кілегейді шайқаңыз, сонда шайқауышты немесе қасықты көтерген кезде кілегей тартылып, шың пайда болады. Күрішке кілегей, сосын ананас кесектерін және қантты қосып, ақырын араластырыңыз. Жарты сағат бойы тоңазытқышқа салыңыз. Үстелге үйіп қойыңыз, қалған бадам себіңіз және қаласаңыз, ананас сақиналарымен безендіріңіз. Ескертпе: Бұл тағамды екі-үш сағаттан артық сақтауға болмайды. Дайындау уақыты: 10 мин Салқындату уақыты: кем дегенде 30 мин Сыбаға саны: 6-8