Бадаммен пісірілген банандар (кела митхай)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1 ас қасық. л. жаңа лимон шырыны, 1/4 кесе (60 мл) сүзілген жаңа апельсин шырыны, 1/4 шай қасық. үгітілген мускат жаңғағы, 1/4 шай қасық. ұнтақталған кардамон, 2 ас қасық. л. ерітілген еріген сары май немесе сары май, 4 күшті банан, 1/4 кесе (55 г) қант, 2 ас қасық. л. ағартылған бадам, жұқа тілімдерге кесілген.
Сипаттамасы Кішкене ыдыста лимон мен апельсин шырындарын дәмдеуіштермен - мускат жаңғағы мен кардамонмен біріктіріңіз. Пешті (немесе электрлік грильді) алдын ала қосыңыз. Еріген сары майды немесе сары майды кішкене печенье табағына жағыңыз. Банандарды аршып, ұзынынан екіге бөліп, кесілген жағын жоғары қаратып пісіру парағына салыңыз. Қасықты бананның жартысына шырынның үстіне құйыңыз, үстіне қалған майды тамызыңыз, содан кейін қантпен біркелкі себіңіз. Банандарды пешке (егер бар болса, жоғары температурада) немесе гриль пешіне салыңыз да, олардың беті көпіршіктермен жабылғанша және сәл қызарғанша 3-4 минут пісіріңіз. Тұмшапештен алыңыз, бадамды бананның бетіне біркелкі орналастырыңыз да, бадам қуырылғанша және қызарғанша қайтадан пешке салыңыз. Пештен тікелей қызмет етіңіз. Бұл тағамды қант қосылған лимон шырынын немесе алма шырынымен сұйылтылған өрік пюресі қосылған тұздықпен дайындаңыз. Таңғыштың екі түрі де банандармен керемет дәм контрастын жасайды. Өрік пюресін дайындау үшін 8 өрік алыңыз, қабығын аршып, екіге бөліңіз. Оларды араластырғышқа салыңыз да, 2 ас қасық қосыңыз. л алма шырынын пюре консистенциясына дейін жеткізіңіз. Неше порцияға арналған: 4. Пісіру уақыты 20 мин.