Алма кәстрөлі - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг тәтті және қышқыл алма 100 г мейіз 1 шай қасық. үгітілген лимон қабығы 1 шай қасық. үгітілген апельсин қабығы 1 ас қасық. л жаңа лимон шырыны 1/4 шай қасық. ұнтақталған даршын 1/4 шай қасық. ұнтақталған қалампыр 1/4/ шай қасық. ұнтақталған мускат жаңғағы 3 жұмыртқа 4 ас қасық. л. қант 1 кесе нан үгіндісі
Сипаттамасы Тұмшапешті орташа температураға дейін қыздырыңыз, шырын қалмайтындай үгітілген алмаларды сығыңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз, алманы сол жерге салыңыз да, баяу отта аздап сөндіріңіз. Бұқтырылған алмаларды ыдысқа салыңыз, қалған өнімдерді қосып, араластырыңыз. Қоспаны пісірме табаққа салыңыз және 40-50 минут пісіріңіз. Гарнирге арналған мейіз мен бадамды пісіру аяқталғанға дейін 5 минут бұрын кастрюльге салыңыз. 100 г мейіз мен бадамды безендіру үшін 30 Х 10 см тікбұрышты науа