Алма мен көкнәр тұқымынан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамдас бөліктер:2 алма, 4 жұмыртқа, бір шымшым тұз, 750 г майсыз сүзбе, 200 г қант, 1 пакет ванильді қант, шырын мен 1 лимонның үгітілген қабығы, 30 г жарма, 1 шай қасық. қамырға арналған қопсытқыш, 250 г ұнтақталған көкнәр тұқымы, қалыпқа арналған май, 1 ас қасық. л. қант ұнтағы.
Сипаттамасы Дайындау әдісі: Алманың қабығын аршып, ірі текшелерге кесіңіз. Жұмыртқаны сындырып, ақуыздар мен тұздың көбігін шайқаңыз. Сүзбе, сарысы, қант, ванильді қант, шырын мен лимон қабығын тегіс болғанша илеңіз. Оған қамырға арналған қопсытқышпен иленген жарма ботқасын, содан кейін ақуыз көбігін қосыңыз. Массаның 1/3 бөлігін көкнәрмен араластырыңыз. Кесілген алмаларды жеңіл массамен араластырыңыз. Диаметрі шамамен 26 см пішінді маймен майлаңыз. Алдымен оған жеңіл массаны салып, оны қараңғы, көкнәр тұқымымен жабыңыз. Пісіру температурасы: Шамамен 70-80 минут. Пісірілген тортты ашық пеште суығанша қалдырыңыз. Содан кейін қант ұнтағын себіңіз. Кеңес: Декорация үшін қант ұнтағының орнына келесідей дайындалған глазурьді қолдануға болады: қант ұнтағын лимон шырынын немесе роммен сүртіңіз және бұл глазурьді торттың бетіне жеткілікті қалың қабатпен жағыңыз.