Қамырға қуырылған алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ӨНІМДЕР (4 ПОРЦИЯ ҮШІН): Алма - 400 г. Қант - 15 г. Тары ұны. - 80 г. Жұмыртқа - 2 дана. Сүт - 80 мл, қаймақ - 20 г. Қант - 15 г. Дәміне қарай тұз. Қуыруға арналған май
Сипаттамасы Алманың қабығын аршып, тұқым ұясын алып тастаңыз. Қалыңдығы 0,5 см кесектерге кесіңіз, қант себіңіз. ҚАМЫРДЫ ДАЙЫНДАУ. Сарысын ақтардан бөліп, сарысына қант, тұз, қаймақ, ұн қосып, жақсылап араластырыңыз. Сүтпен сұйылтыңыз. Ақуыздарды қалың көбікке шайқаңыз және қамырға абайлап енгізіңіз. Алма кесектерін шанышқымен қамырға батырыңыз, содан кейін тез қыздырылған майға салыңыз да, қызарғанша қуырыңыз. Дайын алмаларды табаққа салыңыз, қант ұнтағына себіңіз.