Француздық алма пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер 75 г. жұмсартылған май, 150 г. қант, 1 шымшым тұз, 4 жұмыртқа, 100 г. ұн, 50 г. бидай крахмалы, 1 шай қасық. қопсытқыш, 750 г. қышқыл алма, 150 г. қаймақ, 1 ас қасық. қант ұнтағы
Сипаттамасы Сары майды 100 г қантпен, 1 ас қасықпен шайқаңыз. л ванильді тұзды тұзбен, біртіндеп 2 жұмыртқа қосыңыз. Ұнды крахмал мен қопсытқышпен араластырып, біртіндеп массаға енгізіңіз. Алманың қабығын аршып, өзегін алып, қалыңдығы 1/2 см кесектерге кесіңіз. Пешті 180oC дейін қыздырыңыз. Қамырды аздап майланған қалыпқа салыңыз. Кесілген алмаларды қамырға гүл шоқтары түрінде жайып, оған аздап басыңыз. Пирогты пештің төменгі жағында 35 минут пісіріңіз. Қаймақты қалған жұмыртқа, қант және ванильді қантпен шайқаңыз. Бұл массаны алма пирогының үстіне құйып, пештің ОРТАСЫНДА тағы 45 минут пісіруді жалғастырыңыз. Тортты суытып, қант ұнтағына себіңіз. Асың дәмді болсын! Неше порция үшін: 8.