Қарақат қосылған пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл қарақат, сабақтарын алып тастағаннан кейін, жуып, дуршлагқа тастаңыз. Сары майды бөлме температурасында 150 г қант пен лимон қабығымен сүртіңіз. 200 г ұнды 100 г крахмал мен қопсытқышпен араластырып, електен өткізіңіз. Ұруды тоқтатпай, майға біртіндеп ұнмен кезектесіп 3 жұмыртқа қосыңыз. Науаны маймен жақсылап майлап, үстіне қамырды салыңыз. Жидектерді үстіне біркелкі қабатқа жайыңыз. Т= 200 градус температурада шамамен 30 минут пісіріңіз. Осы уақытта қалған жұмыртқаның ағын сарысынан бөліп, тұзбен шайқаңыз. Жұмыртқаның сарысын қант пен ванильді қантпен сүртіңіз. Қалған ұн мен крахмалды араластырыңыз, електен өткізіп, жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Содан кейін ақуыздармен біріктіріңіз. Алынған массаны жидектерге біркелкі қабатқа салыңыз. Пісіруді сол температурада 15 минут жалғастырыңыз. Бұл тортты қант ұнтағына себілгеннен кейін өте жаңа піскен түрде ұсынған жөн. 500 г қызыл қарақат 200 г сары май мен науаға арналған май 250 г қант жарты лимонның үгітілген қабығы 225 г ұн 150 г крахмал 2 шай қасық. қопсытқыш 5 жұмыртқа бір шымшым тұз 2 пакет ванильді қант 2 ас қасық. қасық қант ұнтағы