Қарақат пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл қарақат, сабақтарын алып тастағаннан кейін, жуып, дуршлагқа тастаңыз. Сары майды бөлме температурасында қант пен тұзбен сүртіңіз. Жұмыртқаның сарысы мен кілегей қосыңыз. Ұнды қопсытқышпен және лимон қабығымен араластырыңыз, қамыр илеңіз және диаметрі шамамен 26 см майланған серіппелі табаға салыңыз. Жұмыртқаның ағын сарысынан бөліп алыңыз. Барлық белки тұзбен шайқаңыз. Ұруды тоқтатпай, қант қосып, жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Бадам, қарақат және ромды шайқалған массамен біріктіріп, ақырын араластырыңыз. Жидек салмасын қамырдың үстіне біркелкі қабатқа жайыңыз. Т = 190 градус температурада шамамен 45 минут пісіріңіз. қамырға арналған 500 г қызыл қарақат: 50 г сары май 70 г бал бір шымшым тұз 1 жұмыртқаның сарысы 4-5- ас қасық. кілегей қасықтары 200 г ұнтақталған ұн 1 шай қасық. қопсытқыш ұнтақ 1 лимонның үгітілген қабығы Сонымен қатар: 2 жұмыртқа 1 жұмыртқаныңкруп 125 г қант бір шымшым тұз 150 г үгітілген бадам 1 ас қасық. л ром