Шие орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қатпарлы қамыр: 250 г ұн, 1 жұмыртқа, 2 шай қасық. өсімдік майы, 1 шымшым тұз, 1 шай қасық. лимон шырыны, ~1/3 л жылы су. Барлық компоненттерді тегіс, біртекті масса алынғанша араластырыңыз. Қамыр серпімді және тегіс болғанша қолыңызбен кем дегенде тағы 5 минут қатты илеңіз. Қамырды жарты сағатқа қалдырыңыз, содан кейін сүлгімен өте жұқа етіп жайыңыз және екі қолыңызбен мөлдір қалыңдыққа дейін созыңыз. Салма: 100 г үгітілген фундук (фундук), 2 ас қасық. л ұнтақталған крекер, даршын пышағының ұшында, 1 ас қасық. л қант, 750 г консервіленген шие (компоттан). Майлау үшін: 1 жұмыртқаның сарысы, қант ұнтағы. Жайылған қамырды еріген сары маймен майлап, жаңғақтарды нан үгіндісімен араластырып, табаға аздап қуырамыз. Даршын мен салқындатқышты қосыңыз. Жаңғақ қоспасының жартысын біркелкі үлестіріп, қамырға құйыңыз. Үстіне кептірілген шиені жайыңыз. Қалған жаңғақтарды шиеге себіңіз. Сүлгінің бір шетін сәл көтеріп, орамды орап, пісірме табаққа салыңыз, сарысымен майлаңыз және пеште ~ 45 минут 200ш температурада пісіріңіз.