Шие қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция қажет: 5 ас қасық. ас қасық ұн, тұз, 4 ас қасық. л қант, 4 жұмыртқа, 100 г ұнтақталған жаңғақ, 1/2 л сүт, 1/2 лимонның үгітілген қабығы, 500 г шие (жаңа піскен немесе консервіленген), 50 г сары май, 60 мл шие ликері, қант ұнтағы. Дайындау әдісі 1. Ұн, 1 шымшым тұз, 2 ас қасық. л. қант, жұмыртқа мен жаңғақтарды жақсылап араластырыңыз, сүтті құйыңыз, біртекті серпімді қамыр илеңіз. 2. Қамырға лимон қабығын қосыңыз. 3. Жаңа піскен шиелерді жуыңыз. Жаңа піскен және консервіленген шиелерді дуршлагқа тастаңыз. 4. Керамикалық ыдысқа 25 г жоңқаға кесілген сары майды салып, шие салып, даршын мен қалған қантты себіңіз. Шие тұнбасын құйыңыз. 5. Қамырды шиенің үстіне қойыңыз, үстіне жоңқаларға кесілген майды салыңыз. 6. қақпақты жауып, суық пешке салыңыз. 220 градуста пісіріңіз. шамамен 60 минут. 7. Қант ұнтағына себіңіз, үстелге ыстық күйінде қызмет еткен дұрыс.