Неміс алма пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: тест үшін: 150 г май, 100 г қант, 3 жұмыртқа, 125 г сұлы үлпегі, 50 г ұн, 1/2 шай қасық. ванилин, бір шымшым тұз, сода, толтыру үшін: 750 г алма, 1 лимон, 100 г жаңғақ, 2 ас қасық. л. қант ұнтағы, 5 ас қасық. л. джем. Жоғарыда аталған өнімдерден біртекті қамырды дайындаңыз. Тазартылған алмаларды 4 бөлікке кесіңіз. Сыртқы, дөңгелектелген жақтары бойынша бірнеше кесінді жасаңыз. Сары маймен майланған пішінге қамырды салып, біркелкі таратыңыз. Алманы қамырға үшкір ұшымен басып, үстіне қойыңыз. Алманың үстіңгі, кесілген жақтарын лимон шырынын құйыңыз. Осының арқасында алма пісіру процесінде қараңғыланбайды және нәзік түсін сақтайды. Тортты туралған жаңғақ себіңіз және пеште пісіріңіз (190ш 50-60 мин.). Дайын тортты джеммен майлаңыз. Ашық түсті сұйық джем ең қолайлы: шабдалы, алма, өрік. Мармеладты немесе джемді бұрын баяу отта қайнатқаннан кейін қолдануға болады. Тортты салқындатып, қант ұнтағына себіңіз.