Сүзбе салынған қалташалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ұнды електен өткізіңіз. Сүзбе, маргарин, тұз, қант ұнтағын қосып, серпімді қамыр илеңіз. Қамырды тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз. Осы уақытта біз толтыруды дайындаймыз. Сүзбе, қант, апельсин қабығы мен жұмыртқаның сарысын араластырамыз. Манго мен кивиді тазалап, тілімдерге бөлеміз. Дайын қамырды жайып, 10х10 см төртбұрыштап тураңыз. Әр шаршыға 1 ас қасық салыңыз. бір қасық салма және бірнеше жеміс тілімдері. Бұрыштарды ортасына қарай бүктеп, басыңыз.
Сипаттамасы Қамыр: 125 г майсыз сүзбе, 125 г ұн, 125 г өсімдік маргарині, бір шөкім тұз, 1 ас қасық. қасық қант ұнтағы. Салмасы: 125 г майлы жұмсақ сүзбе, 35 г қант, 1 шай қасық үгітілген апельсин қабығы, 1 жұмыртқаның сарысы, 1 манго (шамамен 300 г), 1 киви, қант ұнтағы. Алынған "қалталарды" пергаментпен қапталған пісірме табаққа салыңыз да, 200|С температурада 25-30 минут пісіріңіз. Дайын "қалталарды" сәл салқындатып, қант ұнтағына себіңіз.