Пасха ұясы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 5 жұмыртқаны алыңыз, ақуыздарды сарысынан бөліңіз. Сарысын 150 г қантпен, 1 шай қасық даршынмен және үгітілген 1 лимон қабығымен сүртіңіз. Белки қатты көбікке шайқаңыз және сарысы бар кремге қосыңыз. 175 г ұнтақталған жаңғақ, 2 толық емес ас қасық. крахмал қасықтары мен 100 г ірі туралған сүтті шоколадты араластырып, ақуыз көбігі бар сарысы креміне қосыңыз. Алынған массаны маймен майланған, ұн себілген қалыпқа салып, алдын ала қыздырылған пеште шамамен 45 минут пісіріңіз, содан кейін тортты салып, суытыңыз. 85 г өрік кондитерлерін 2 шай қасық қантпен қыздырыңыз, електен өткізіп, тортты барлық жағынан жағыңыз. Глазурь үшін қант ұнтағын (175 г) електен өткізіп, ыстық роммен (2 ас қасық қасық) жақсылап араластырыңыз. Пирогтың үстіне құйыңыз және оны суытып, құрғатыңыз. 50 г қант ұнтағын 2-3 шай қасық жұмыртқаның ақуызымен ұнтақтап, үш бөлікке бөліп, бояйды. Пергамент салынған қапшықты пайдаланып, тортты түрлі-түсті жұмыртқаның ақтығымен бояңыз.