"Құлпынай-сүзбе" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: Қысқа қамырдан жасалған қамыр: 100 г ұн, 50 г сары май, 35 г қант ұнтағы, 1 пакет ванильді қант, 1 сарысы, Бисквит: 3 жұмыртқа, 75 г қант, 4 ас қасық. л су, 125 г үгітілген жаңғақ, 30 г какао ұнтағы, 1 ас қасық. л крахмал, 2 ас қасық. л құлпынай джемі, сүзбе кремі: 400 г майлы жұмсақ сүзбе, 1 апельсин мен 1 лимонның шырыны мен қабығы, 100 г қант, 15 г желатин, 500 г құлпынай, 1/2 л кілегей, Безендіру: 250 г құлпынай, құлпынай желе, туралған жаңғақ, жалбыз жапырақтары. Қысқа қамырдан жасалған қамыр. Ұнды, сары май кесектерін, қантты, ванильді қантты және сарысын електен өткізіп, араластырып, қамыр илеп, полиэтилен орамасына орап, тоңазытқышқа саламыз. Қамырды ұн себілген бетке жайып, майланған қалыпқа салып, алдын ала қыздырылған пеште 180 вт температурада шамамен 20 минут пісіріңіз. Тортты салқындату үшін. Бисквит. Жұмыртқа: сарысын ақтардан бөліп алыңыз. Сарысын қантпен және жылы сумен кілегейге дейін сүртіңіз. Ақуыздарды қатты көбікке шайқаңыз. Ақуызды, жаңғақтарды, еленген какао ұнтағы мен крахмалды сарысы бар кремге қосып, бәрін ақырын араластырыңыз. Бисквит массасын майланған қалыпқа салыңыз да, алдын ала қыздырылған пеште 180 градусқа пісіріңіз. шамамен 30 мин. Бисквитті салқындату үшін. Сүзбе кремі. Сүзбе, апельсин мен лимонның шырыны мен қабығын, қантты қаймақ болғанша илеңіз. Желатинді суға салып қойыңыз. Құлпынайларды жуыңыз, ең әдемі жидектерді екіге бөліңіз, қалғандарын шанышқымен езіңіз. Сүзбе креміне езілген құлпынай қосыңыз. Жақсы сығылған желатинді 3 ас қасықта сұйылтыңыз. л ыстық су және сүзбе креміне қосыңыз. Кілегейді шайқаңыз және құлпынайдың жартысымен бірге сүзбе кілегейімен ақырын араластырыңыз. Құмды тортты серіппелі табақтың түбіне салыңыз, джеммен жабыңыз, үстіне бисквит салыңыз және пішіннің цилиндрлік бөлігін салыңыз. Құлпынай кремін бисквитке салыңыз, тоңазытқышқа 3 сағатқа қойыңыз. Әшекейлеу. Жуылған құлпынайларды тілімдерге кесіңіз. Тортты құлпынаймен безендіріңіз. Жидектерді жартылай қатайтылған құлпынай желеімен жақсылап құйыңыз, содан кейін салқындатыңыз. Сіз тортты жалбыз жапырақтарымен безендіре аласыз. Торттың шеттерін жаңғақ себіңіз.