Қаражидек қосылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты17 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 3 жұмыртқа, 2 шай қасық. лимон шырыны, 3 ас қасық. л. су, 75 г қант, 1 пакет ванильді қант, 1/2 шай қасық. сода, 100 г ұн. Толтыру және безендіру: 500 г бүлдірген, 15 г желатин, 300 г қою йогурт, 1 лимон шырыны мен қабығы, 125 г қант, 800 г қою қаймақ, 100 г қант, 5 г желатин, туралған бадам, жалбыз жапырақтары. Қара бүлдіргенді жуыңыз. Желатинді суға салып қойыңыз. 75 г қара бүлдіргенді шанышқымен езіп, йогурт, шырын мен лимон қабығы мен қантпен араластырыңыз. Сығылған желатинді 3 ас қасықта сұйылтыңыз. л ыстық су және кремге қосыңыз. Кремнің жартысын шайқаңыз және 175 г қарақатпен бірге креммен араластырыңыз. Қамыр. Жұмыртқалардың сарысын ақуыздан бөліп алыңыз. Ақуызды лимон шырыны мен жылы сумен қатты көбікке шайқаңыз. Қант пен ванилин қосыңыз. Сарысын біртіндеп енгізіңіз. Қоспаға ұн мен сода електен өткізіңіз. Бисквит массасын майланған пішінге салыңыз да, алдын ала қыздырылған пеште 180 градуста пісіріңіз. шамамен 17 мин. Тортты салқындату үшін. Бисквитті екі тортқа бөліңіз. Бисквиттің төменгі бөлігін серіппелі табақтың түбіне салыңыз да, оны қарақат массасымен толтырыңыз. Екінші жартысымен жабыңыз. Тортты тоңазытқышқа шамамен 3 сағатқа қойыңыз. 125 г қара бүлдіргенді желатин мен қантпен қыздырып, 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін салқындатыңыз. Қалған кремді шайқаңыз, оларға салқындатылған жидектерді желе қосып, алынған массаны тортқа жағыңыз. Торттың шеттерін қуырылған бадаммен және қалған жидектермен безендіріңіз.