Кофеден жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 200 г ұн, бір шымшым тұз, 1 толық емес шай қасық. қопсытқыш (аммоний карбонаты), 100 г маргарин, 1-2 ас қасық. л су. Салмасы: 1 ас қасық. л желатин, 1:2 л қою кофе, 10 ас қасық. л сүт, 3 жұмыртқа, 225 г қант. Қамырға арналған компоненттерді тез араластырып, суық жерге 1 сағатқа қойыңыз. Алынған қысқа қамырды жұқа қабатқа жайып, қамырдың шеттерін көтеріп, онымен қалыпты жайыңыз. Пеште 20- 25 минут пісіріңіз. тортилья ашық қоңыр түске айналғанға дейін. Желатинді стакан суда сұйылтыңыз, кофе қосыңыз, желатин толығымен ерігенше араластырыңыз. Содан кейін қанттың көрсетілген мөлшерінің жартысын қосып, сүтті құйыңыз. Сарысын қанттың қалған бөлігімен бу ваннасында араластырыңыз. Желатинді біртіндеп қосыңыз. Содан кейін қалың тұздық жасау үшін шайқауышпен ақырын шайқаңыз. Белки бөлек шайқаңыз және қатайтылған кремге мұқият қосыңыз. Алынған креммен салқындатылған қамыр пішінін толтырыңыз. Кілегеймен немесе қаймақпен (қаймақпен) безендіріңіз.