Қышқыл сүт кремі қосылған қарақат торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 200г ұн, 100г сары май, 75г қант ұнтағы, 1 жұмыртқа. Салма: 100 г марципан массасы, 3 ас қасық. л. қарақат ликері, 15 г желатин, 1 апельсин шырыны, 450 г қою йогурт, 75 г қант, 200 г кілегей. Желе және безендіру: 8 г желатин, 125 мл қарақат шырыны, 2 ас қасық. л. қант, 40 г қарақат ликері, 5 ас қасық. л. ақ шарап, 125 г қара және қызыл қарақат. Қамыр. Ұннан, май кесектерінен, қант пен жұмыртқадан қамыр илеңіз, суыққа қойыңыз. Қамырды жайып, серіппелі пішінді табаның түбін жайып, алдын ала қыздырылған пешке салыңыз да, 180 градуста пісіріңіз. шамамен 20 мин. Тортты салқындату үшін. Толтыру. Марципанды ликермен араластырыңыз және тортты осы қоспамен жабыңыз. Желатинді суға салып қойыңыз. Апельсин шырынын қыздырыңыз және ондағы сығылған желатинді сұйылтыңыз. Қышқыл сүт пен қантты араластырыңыз. Желатинмен шырын қосыңыз, араластырыңыз. Алынған кремді тоңазытқышқа салыңыз. Қатты кремге кілегей қосыңыз. Кремді серіппелі табаның түбінде жатқан тортқа салыңыз, оны креммен толтырыңыз және тоңазытқышта кем дегенде 3 сағатқа қойыңыз. Желе және безендіру. Желатинді суға салып қойыңыз. Қарақат шырынын қыздырыңыз және ондағы сығылған желатинді ерітіңіз. Қантты, ликерді және шарапты жақсылап араластырыңыз, қоспаға қосыңыз. Тортты жуылған жидектермен салыңыз және жабыңыз