Таңқурай қосылған тәтті тоқаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бір стақан ұнды електен өткізіп, 100 г ұнға салыңыз. салқындатылған майды құйып, барлығын пышақпен тураңыз. Қоспаға 4 ас қасық құйыңыз. л сүт, 2 ас қасық қосыңыз. л қант, бір шымшым тұз және қамыр илеңіз. Оны жарты сағатқа қалдырғаннан кейін, қамырдан жасалған тортты жайып, бәліш пішінін алу үшін пісіру парағына салыңыз, жиегі шамамен 2-3 см биіктікте болуы керек. Пеште пісіру үшін. Кремді пісіріңіз: жарты литр сүт, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. л ұн, дәміне қарай қант. Желе дайындаңыз: 250 г. таңқурай шырыны - бір ас қасық желатин. Салқындатылған сүт кремін пісірілген пішінге салыңыз да, үстіне желе құйыңыз. Ол қатайған кезде пирогты өткір пышақпен пирожныйларға кесіңіз, пышақ әр жолы ыстық суға батырылуы керек.