Қызыл құйылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шамамен 16 дана үшін: Торт үшін: 125 гр сл. сары май 100 гр қант 2 жұмыртқа 75 гр ұн 75 гр крахмал 1 шай қасық. крем мен құюға арналған қамырға арналған қопсытқыш: 5 парақ ақ желатин 1 тазартылмаған лимон 500 гр майсыз сүзбе 150 гр қант 200 мл кілегей 1 пакет ванильді қант 250 мл шие шырыны 2 ас қасық. крахмал 450 гр жидектер қоспасы (мұздатылған) Сондай-ақ: серіппелі пішінді пісіруге арналған қағаз 1. Пешті 175 С дейін қыздырыңыз. Қамыр үшін сары майды көбікке шайқаңыз, біртіндеп қант қосыңыз. Жұмыртқаларды бір-бірлеп араластырыңыз. Ұнды, крахмалды және қопсытқышты араластырыңыз, массаға себіңіз және илеңіз. Қамырды пісіру қағазымен бірге қалыпқа салыңыз, тегістеңіз, шамамен 30 минут пісіріңіз және суытыңыз. 2. Желатинді жібітіңіз. Лимонды ыстық сумен құйыңыз, сүртіңіз, қабығын алыңыз, шырынын сығыңыз. Шырын мен лимон қабығын сүзбе мен қантпен араластырыңыз. Желатинді сығып алыңыз, оны ерітіңіз, сүзбе массасына араластырыңыз. Оны суыққа 30 минутқа қойыңыз. Кремді және ванильді қантты қатты шайқаңыз, аздап майланған кілегейге араластырыңыз. 3. Тортты табаққа салыңыз, торт пішінін салыңыз. Тортқа лимон кремін жағыңыз және оны тегіс етіп тегістеңіз. Суыққа 3 сағатқа қойыңыз. 5. Құюды лимон креміне құйып, тоңазытқышқа қатайту үшін қойыңыз. Тортты жемістер мен жалбызмен безендіруге болады. 4. Құю үшін 6 ас қасық араластырыңыз.л шие шырынын крахмалмен. Жидектердің жартысын шырынның қалған бөлігінде қайнатыңыз, крахмалды араластырыңыз, қайнатыңыз, қант қосуға болады. Қалған жидектерді қосып, суытыңыз