Түлкінің тәттісі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Крем үшін: 30 г крахмал, 50 г қант, 1 пакет ванильді қант, 1/2 л суық сүт, 2 жұмыртқаның белка. Шарап соусы үшін: 1 жұмыртқа, 2 жұмыртқаның сарысы, 1 ас қасық. крахмал үйіндісі бар қасық, 1/4 л ақ немесе алма шарабы, жарты лимон қабығы (үгітілген), 1 ас қасық. қасық лимон шырыны, 50 г қант кремі. Қант пен ванильді қантты салқын сүтпен араластырыңыз. Қоспаны қайнатыңыз, оттан алыңыз, крахмал қосыңыз, араластырыңыз, қоспаны аздап қайнатыңыз. 2 жұмыртқаның ағын қалың массаға дейін шайқаңыз, сүт қоспасына қосыңыз. Алынған кремді шарап стақандарына құйыңыз (тек жартысына дейін құйыңыз). Тұздық. Жұмыртқаны, жұмыртқаның сарысын, крахмалды, қантты кішкене кастрюльге салыңыз, шарап құйыңыз, үгітілген лимон қабығын қосыңыз. Бір қасық лимон шырынын қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қоспаны шайқауышпен шайқаңыз, оны қыздырудан көпіршіктер пайда болғанша қыздырыңыз, бірақ қоспаның қайнауына жол бермеңіз. Қыздыру уақыты 20 минут. Салқындатылған тұздықты кремнің үстіне шарап стақандарына құйыңыз. Тағамды шоколадпен немесе шоколад чиптерімен безендіруге болады.