Таңқурай қосылған сүзбе торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 75 гр. сары май 3 ас қасық. бал қасықтары 250 гр. бисквит үгіндісі (немесе сұлы печеньесінің үгіндісі) 1 таяқша құрғақ желатин 3-4 ас қасық. қасық апельсин шырыны (немесе виски) 600 гр. майлы сүзбе массасы 225 мл. қалың кілегей 6 ас қасық бал 425 гр. таңқурай 6 кішкене жалбыз қашу Желатинді апельсин шырынында баяу отта ерітіңіз. Диаметрі 22 см жалпақ түбі бар кең пішінді майлаңыз. Печенье үгіндісін дайындаңыз немесе сұлы печеньесін ұсақтаңыз. Бал мен майды бірге баяу отта ерітіп, үгінділермен араластырыңыз. Алынған қоспаны қалыптың түбіне және қабырғаларына қасықпен басыңыз. Тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Сүзбе массасын шпательмен жақсылап езіңіз. Кремді шайқаңыз және оларды балмен бірге сүзбеге енгізіңіз. Тортты безендіру үшін ең әдемі таңқурайларды таңдаңыз. Таңқурайдың қалған бөлігін аздап езіп, сүзбе массасымен араластырыңыз, содан кейін желатинді енгізіңіз. Алынған массаны қалыпқа салыңыз да, қатайту үшін тоңазытқышқа 3-4 сағатқа қойыңыз. Тортты үстелге жайып, оны таңқурай жидектерімен және жалбыз жапырақтарымен безендіріңіз.