Порт шарабы қосылған қара қарақаттан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 350 гр. қант 700 гр. қарақат 300 мл. таңқурай порты шарабы 25 гр. желатин 150 мл. кілегей Қарақат пен қантты кастрюльге салыңыз да, қарақат шырынын ағызатындай етіп баяу отқа қойыңыз. Содан кейін қарақатты електен сүртіңіз. Алынған қарақат пюресіне көлемін 1,65 литрге дейін жеткізу үшін порт шарабы мен аздап су қосыңыз. Кішкене кастрюльге 9 шай қасық су құйып, желатинді салыңыз. 5 минуттан кейін. оны отқа ерітіңіз, бірақ қайнатпаңыз. желатинді қарақат қоспасына құйып, жақсылап араластырыңыз. Көлемі 300 мл болатын 6 желе пішінін сумен сулаңыз. Ыдысты безендіру үшін қоспаның 6 шай қасықын қалдырыңыз, қалған мөлшерін қалыптарға құйыңыз. Тоңазытқышқа 6 сағатқа қойыңыз. қатайту үшін. Желе дайын болған кезде рамекиндерді бір секундқа ыстық суға батырыңыз, содан кейін желе қызмет көрсететін табақтарға салыңыз. Декорация үшін сақталған желеді ерітіп, суытыңыз. Қызмет көрсететін табақтарға кілегей құйыңыз. Шай қасықпен негізгі бөліктің айналасына желенің кішкене бөліктерін салыңыз. Коктейль сабанымен желе тамшыларын соғу арқылы "Қауырсын" әсерін жасаңыз.