Моңғол стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 60 г жұқа кеспе, 500 г терісі жоқ тауықтың төс еті, 500 г ет (сакральды бөлік), 1 стакан консервіленген бамбук өсіндісі (тұздықсыз), 125 г туралған қытай қырыққабаты, 100 г шампиньон саңырауқұлағы, 7,5 кесе күшті тауық сорпасы, 2,5 см аршылған және туралған жаңа зімбір тамыры, 1 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 4 туралған жасыл пияз қауырсындары, "Гүлдер" және қызыл чили бұрышының жолақтары.
Сипаттамасы Тұздық үшін: 6 шай қасық жержаңғақ майы, соя соусы, құрғақ шерри, чили ұнтағы. Кеспені бір стақан жылы суға 5 минут салып қойыңыз. Дуршлагқа салыңыз. Судың ағып кетуіне жол беріңіз. Тауық етінің филесін, етін және бамбук өскіндерін ұзын, жіңішке және тар кесектерге кесіңіз. Оларды қытай қырыққабаты мен саңырауқұлақтарымен бірге жалпақ табаққа салыңыз. Тұздықты дайындау үшін жержаңғақ майын шыныаяққа 3 шай қасық ыстық сумен араластырыңыз. Соя соусын, шерриді, чили ұнтағын қосып, араластырыңыз. Тұздықты 4 бөлек шыныаяққа құйыңыз және чилиді безендіріңіз. Тауық сорпасын кастрюльге немесе қазанға құйып, қайнатыңыз. Зімбір, сарымсақ және жасыл пиязды құйыңыз. Кәстрөлді отқа қойыңыз. Ет пен көкөністерді қайнаған сорпаға салып, қайнатыңыз. Тұздықпен бірге тамақтаныңыз. Кеспені сорпаға құйып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сорпаны сорпа шыныаяқтарында ұсыныңыз.