Моңғол ыстық қазандығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг майсыз қой еті (бел немесе иық), 7 кесе тауық сорпасы, 1 шай қасық аршылған және үгітілген жаңа зімбір тамыры, 1 туралған сарымсақ қалампыры, 2 ас қасық. туралған жасыл пияз және жаңа кориандр қасықтары, 100 г туралған шпинат жапырақтары, 200 г туралған қытай қырыққабаты, 100 г тез пісетін кеспе.
Сипаттамасы Тұздық үшін: 6 ас қасық. соя соусының қасықтары, 3 ас қасық. жержаңғақ майының қасықтары, 2 ас қасық. күріш шарабы немесе құрғақ шерри қасықтары, бір шымшым чили ұнтағы, 3 шай қасық ыстық су. Қойды өте жұқа тілімдерге кесіңіз. Сорпаны үлкен кастрюльге құйыңыз, сарымсақ, имбирь және қой етін салып, баяу отта шамамен 1 сағат пісіріңіз. Тұздықтың ингредиенттерін араластырыңыз және оны 6 кішкене табаққа құйыңыз. Сорпаны етпен бірге қазанға немесе фондю ыдысына құйыңыз. Көк пиязды, кориандрді, шпинатты, қытай қырыққабатын, кеспені қосып, қайтадан қайнатыңыз. Кеспе жұмсақ болғаннан кейін, сорпаны ыдыстарға құйып, қызмет етіңіз. (ет кесектерін арнайы фондю шанышқымен немесе саңылаулы қасықпен ұстап, тұздыққа батырады.)