Қойдың аяғы пісте қосылған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 2 кг қой етінің еті, илектелген және байланған, 2 түйір сарымсақ, 2,5 см үгітілген жаңа зімбір тамыры, 1 шай қасық ұнтақталған зире, 2 шай қасық мургал-масала, тұз және кайен бұрышы, 1 кесе аршылған пісте, 6 шай қасық лимон шырыны мен қоңыр қант, 0,5 кесе табиғи йогурт, 2 шымшым шафран, 6 шай қасық қайнаған су, 3 шай қасық жүгері ұны, 2 ас қасық. майдалап туралған аршылған пісте.
Сипаттамасы (тағамдар: Үнді) (екінші тағам) 6-8 порция үшін қозыны пышақтың ұшымен бүкіл бетіне шаншып, үлкен шыны ыдысқа салыңыз. Сарымсақ, имбирь, зире, мургал масала, дәміне қарай тұз және кайен бұрышы, пісте, лимон шырыны, қант және йогуртты металл қондырмалары бар араластырғышқа немесе тағамдық процессорға салып, тегіс болғанша араластырыңыз. Алынған тұздықты еттің үстіне құйып, мезгіл-мезгіл айналдырып, 24 сағат бойы маринадтауға қалдырыңыз. Пешті 180°C дейін қыздырыңыз. Қойды шойынға аударыңыз, 2 кесе су құйыңыз және қайнатыңыз. Қақпақпен мықтап жабыңыз және пешке 1,5 сағатқа қойыңыз. Қызуды 140 Вт-қа дейін азайтып, пеште тағы 30 минут ұстаңыз. Пешті өшіріп, етті сол жерде тағы 30 минутқа қалдырыңыз. Шафранды қайнаған суға 20 минут салып қойыңыз, содан кейін жүгері ұнын құйыңыз. Қойды жайып, жылы жерге қойыңыз. Тұздықтағы артық майды алып тастаңыз, шафран қоспасын араластырыңыз және қоюланғанша араластыра отырып пісіріңіз. Қойды ұсақтап тураңыз, үстіне тұздықты аздап құйыңыз, жаңғақтармен безендіріңіз. Тұздықтың қалған бөлігін бөлек ыдыста ұсыныңыз.