Жапон стиліндегі кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 6 шай қасық өсімдік майы, 1 туралған пияз, 1 ұсақталған сарымсақ қалампыры, кішкене текшелерге кесілген 250 г тауық етінің филесі, сіріңке таяқшасының қалыңдығына жолақтарға кесілген 1 сәбіз, 1 см3 текшелерге кесілген 1 картоп түйнегі, 0,5 ұсақ туралған қызыл болгар бұрышы, 1,5 шай қасық карри ұнтағы, 2,5 см аршылған және туралған жаңа зімбір тамыры, тұз, 200 г кеспе, 2 ұсақ туралған жасыл пияз қауырсындары, жасыл пияздан жасалған щеткалар.
Сипаттамасы (асхана: жапон) Өсімдік майын үлкен кастрюльге қыздырыңыз. Майға пияз мен сарымсақты салып, қайнатыңыз. Тауық еті, сәбіз, картоп және болгар бұрышын қосып, тауық қызарғанша араластыра отырып, қуырыңыз. Керри ұнтағы мен зімбірді қосыңыз. Бірге араластырыңыз. Кәстрөлге 0,75 кесе су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және қайнатыңыз, көкөністер жұмсақ болғанша және тұздық қоюланғанша мезгіл -мезгіл араластырыңыз. Тұз себіңіз. Кеспені тұздалған қайнаған суға жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз. Судың ағып кетуіне жол беріңіз. Кеспелерді кастрюльдің мазмұнымен араластырыңыз және бірнеше минут бойы баяу отта қалдырыңыз. Дайын тағамды шыныаяқтарға салыңыз, туралған жасыл пиязбен және одан жасалған қылшықтармен безендіріңіз.