Көкөніс тегині
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 4 ірі картоп, аршылған және туралған 2 орташа рутабага, аршылған және текшелерге кесілген 3 орташа сәбіз, аршылған және ұзындығы 2,5 см кесектерге кесілген 4 орташа цуккини 1,5 см кесектерге кесілген 3 жапырақты балдыркөк Ұзындығы 1,5 см кесектерге кесілген 1 үлкен пияз, 1,5 см текшелерге кесілген 1 литр су 6 түйір сарымсақ 2 ас қасық зәйтүн майы 1 кішкене қызыл чили, туралған 1 шай қасық ұнтақталған зире 2 ас қасық майдалап туралған туралған ақжелкен 1 пияз, майдалап туралған
Сипаттамасы (тағамдар: Африкалық) Пісіру: 1) Картоп, рутабага, сәбіз, цуккини, балдыркөк және үлкен пиязды дайындаңыз. 2) Суды үлкен, ауыр ыдыста қайнатыңыз. 3) Картоп, рутабага, цуккини, балдыркөк, пияз және сарымсақты сол жерге салыңыз. Көкөністерді жұмсақ болғанша 15-20 минут қайнатыңыз. 4) Өсімдік майын кішкене кастрюльге қыздырыңыз да, оған чили, зире, ақжелкен мен туралған пиязды орташа отта 5 минут қуырыңыз. 5) Көкөністерге пияз қоспасын қосып, сұйықтық буланғанша және пияз піскенше тағы 10 минут қайнатыңыз. Дереу үстелге қызмет етіңіз. Ескертпе: цуккини басқа көкөністерге қарағанда тезірек дайындалатындықтан, оларды ыдыс дайын болғанға дейін 8 минут бұрын саңылаулы қасықпен алып тастайды және оттан шығарғаннан кейін қайтадан қосады.