"Мың арал" кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 1,5 кесе күріш 1,5 кесе су (625 мл) 1/4 кесе өсімдік майы (250 мл) 1 ұсақ туралған пияз 2 піскен үгітілген қызанақ 2 ас қасық томат пастасы 3 ұсақталған сарымсақ қалампыры 250 г. ұнтақталған сиыр еті 7 таңдалған тауық бауыры, текшелерге кесілген 100 г. саңырауқұлақтар, жаңа піскен немесе консервіленген, сүзілген және туралған 3 ұрылған жұмыртқа 1 ас қасық тауық сорпасының ұнтағы дәміне қарай тұз және қара бұрыш 20х18 см тікбұрышты пісіру парағы
Сипаттамасы 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Күрішті кішкене кастрюльге салыңыз, оны сумен жауып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сүземіз және шайамыз. 3. Майды басқа кастрюльге қыздырып, пиязды қызарғанша қуырамыз. Қызанақ, томат пастасы, сарымсақ қосып, тағы 20 минут бірге қуырамыз. 4. Етті, бауырды, саңырауқұлақтарды сол жерге салыңыз, араластырыңыз және бәрін бірге 7 минут қайнатыңыз, үздіксіз араластырыңыз. 5. Оттан алыңыз және сәл салқындатыңыз. Алынған қоспаға күріш, жұмыртқа, сорпа ұнтағын қосып, араластырамыз. Тұз және бұрышпен дәмдеңіз. 6. Науаны майлап, қоспаны жайып, 45 минут немесе кастрюль қызарғанша пісіріңіз.