Түсті қырыққабат пен ақ қырыққабаттан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 1/2 ұсақ ұнтақталған орташа қырыққабат 1 орташа гүлді қырыққабат 1,5 кесе су (375 мл) 40 г. сары май 2 ас қасық ұн 1,5 кесе сүт (375 мл) 4 жұмыртқа, сарысы мен ақуыз бөлек 1 банка майлы немесе жартылай майлы сүзбе (250 г) 100 г. үгітілген қатты ірімшік 1 қасық жүгері крахмалы дәміне қарай тұз бен қара бұрыш науаны майлауға арналған маргарин 30х27 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Гүлді қырыққабат пен ақ қырыққабатты кастрюльге салыңыз, суға құйыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. 3. Оттан алыңыз, сүзіңіз және қырыққабатты біртекті пюре күйіне дейін илеңіз. 4. Сары майды кішкене кастрюльге ерітіп, ұнды сол жерге құйып, орташа отта ұстаңыз, қоспасы көпіршіктене бастағанша үнемі араластырыңыз. Сүтті біртіндеп құйып, барлық уақытта мұқият араластырамыз. Тұздық қоюлануы керек. Аздап салқындатамыз. 5. Сарысын бір-бірлеп қосып, әрқайсысынан кейін жақсылап шайқаңыз. 6. Тұздыққа езілген қырыққабат, сүзбе мен ірімшік, жүгері крахмалы, тұз, бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырамыз. 7. Бөлек ыдыста белки қатты көбік күйіне дейін шайқаңыз және алынған массаға мұқият араластырыңыз. 8. Пісіру парағын майлап, қоспаны жайыңыз. 50 минут немесе дайын болғанға дейін пісіріңіз. ӨНІМДЕР