Картоп пен салқын жұмыртқадан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 5 орташа картоп 5 жұмыртқа 100 г үгітілген ірімшік 100 г жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтар 25 г сары май 1 қасық ұн 1 стакан сүт (250 мл) 1 жұмыртқа тұз бен бұрыш 30 Х 10 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы Пешті орташа температураға дейін қыздырыңыз, науаны майлаңыз, жуылған картопты қабығы мен жұмыртқасы бар кастрюльге салыңыз. Қайнатыңыз және картоп дайын болғанға дейін пісіріңіз. Оттан алыңыз, үстіне суық су құйыңыз, салқындатыңыз, тазалаңыз. Картопты абайлап тілімдерге бөліп, науаның түбін олармен жайыңыз.(2 шар) Жұмыртқаларды дөңгелек етіп турап, олармен картоп қабатын жабамыз. Үгітілген ірімшік пен саңырауқұлақтарға себіңіз. үстіне 1-2 шар картоп туралған. Сары майды кішкене кастрюльге ерітіп, ұн қосып, тегіс болғанша араластырамыз. Сүтті құйыңыз, араластырыңыз және қоспаны қоюланғанша пісіруді жалғастырыңыз. Салқындатылған тұздыққа жұмыртқаны шайқаңыз, тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, шайқаңыз және кастрюльге құйыңыз. 30 минут немесе ірімшік толығымен ерігенше пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында шамамен 10 минут суытыңыз.