Баклажан қосылған дәмді кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ӨНІМДЕР 4 ірі картоп, қайнатылған және тазартылған 2 орташа баклажан, тілімдерге кесілген баклажандарды қуыруға арналған өсімдік майы 2 ас қасық томат пастасы 3 ас қасық кетчуп 1/2 кесе су (125 мл) 2 жұмыртқа 1/4 шай қасық ыстық паприка дәміне қарай тұз бен бұрыш 100 г үгітілген ірімшік өлшемі 20х17 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырыңыз, пісіру парағын майлаңыз. 2. Картопты тілімдерге бөліп, науаның түбін жайыңыз. 3. Баклажан кесектерін өсімдік майына алтын түске дейін қуырыңыз. Артық майды сіңіріп, картоптың үстіне қабат етіп қою үшін қағаз сүлгіге жайыңыз. 4. Томат пастасы, кетчуп, су, паприка, жұмыртқа, тұз бен бұрышты кішкене ыдысқа бірге шайқаңыз. Ірімшіктің үштен бірін қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Тұздықты пісіру парағындағы кастрюльге құйыңыз. 5. Кәстрөлді қалған үгітілген ірімшіктің үстіне себіңіз де, 35 минут пісіріңіз.