Жүгері мен саңырауқұлақ қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 200 г консервіленген және сүзілген немесе мұздатылған жүгері дәндері 100 г жұмыртқа вермишелі 1 банка қаймақ (170 мл) 100 г үгітілген ірімшік 2 ұсақ туралған жасыл пияз сабағы 1,5 қасық дайын қыша 2 қасық қарапайым немесе жүгері ұны дәміне қарай тұз бен бұрыш 1 стакан сүт немесе кілегей (250 мл) 3 ұрылған жұмыртқа науаны майлауға арналған маргарин Науаны себуге арналған 1 қасық жарма 20х20 шаршы пісіру парағы
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Егер жүгері мұздатылған болса, оны қайнаған суға құйып, 15 минутқа қалдырыңыз да, суды жақсылап сүзіп алыңыз. Үлкен ыдысқа жайыңыз. 3. Вермишельді суға қайнатамыз, сүземіз және жүгері қосылған ыдысқа саламыз. 4. Қаймақ, ірімшік, жасыл пияз, қыша, ұн, тұз, бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. 5. Сүтті жұмыртқамен бірге шайқаңыз және жүгері қоспасына құйыңыз. Мұқият араластырамыз. 6. Пісіру парағын майлаңыз, жармаға себіңіз және дайындалған массаны жайыңыз. 50 минут пісіреміз. Кәстрөлдің үстіне қуырылған пиязды себуге болады.