Жүгері дәндерінен жасалған "кубалық" кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер 25 г. сары май 1 қасық ұн 3/4 кесе сүт (180 мл) 6 жұмыртқа, сарысы мен белки бөлек 400 г. жүгері дәндері, консервіленген немесе мұздатылған 350 г. үгітілген ірімшік 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай тұз бен қара бұрыш науаны майлауға арналған маргарин дөңгелек науа b24
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Майды кішкене кастрюльге ерітіңіз. Ұнды сол жерге салып, біртекті масса алынғанша араластырамыз. Сүтті құйып, қайнатамыз, қоспасы қоюланғанша араластырамыз. Аздап салқындатамыз. 3. Сарысын қоспаға бір-бірлеп салып, әрқайсысынан кейін жақсылап араластырамыз. 4. Егер жүгері консервіленген болса, оны сол күйінде саламыз. Егер біз балмұздақты тұтынатын болсақ, оны дайын болғанға дейін қайнатамыз, сүземіз, салқындатамыз және қоспаға саламыз. Ірімшік, мускат жаңғағы, тұз, бұрыш қосып, бәрін қайтадан жақсылап араластырамыз. 5. Ақуыздарды қатты көбік күйіне дейін шайқаңыз және жүгері қосылған қоспаға абайлап қосыңыз. 6. Пісіру парағын майлап, қоспаны жайыңыз. 7. 50 - 60 минут немесе кастрюль дайын болғанға дейін пісіріңіз. ӨНІМДЕР