Баклажан қосылған ет кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер 300 г балмұздақ қатпарлы қамыр 1 үлкен баклажан 3 ас қасық өсімдік майы 1 үлкен пияз майдалап туралған 500 г сиыр еті 250 г жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтар, сүзілген және майдалап туралған 1 шай қасық табаско соусы 1/4 шай қасық ұнтақталған даршын дәміне қарай тұз және ақ бұрыш 1 ұрылған жұмыртқа Кәстрөлді майлау үшін 1 сарысы 2 ас қасық қанжар тұқымы (сумсума) Науаны майлау үшін 1 ас қасық өсімдік майы 20х20 см өлшемді төртбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Қамырдың жартысын ұн себілген жұмыс тақтасына науаның өлшеміне сәйкес келетін өлшемге дейін жайыңыз. 3. Баклажанды пеште пісіреміз немесе дайын болғанға дейін суға қайнатамыз. Біз тазалаймыз және тегіс пюре күйіне дейін кесеміз. Бір жаққа қоямыз. 4. Қуыруға арналған табада майды қыздырып, пиязды қызарғанша қуырамыз. 5. Табаға ет, саңырауқұлақ қосып, тағы 15 минут қуыруды жалғастырамыз немесе ет орныққанша. Етті қуыру кезінде шанышқымен еземіз. Табаско мен даршын қосып, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосып, жақсылап араластырамыз. 6. Қоспаға баклажан пюресін қосып, тағы 5 минут қуыруды жалғастырамыз, барлық уақытта араластырамыз. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз, жұмыртқаны қосып, жақсылап араластырыңыз. Біз салқындатамыз және толтыруды қамырдың үстіне науаға саламыз. 7. Қалған қамырды науаның көлеміне қарай жайып, толтыруды жабамыз. Біз қамырдың шеттерін қысамыз, жұмыртқаның сарысымен майлаймыз, үстіне сумсум себеміз және 50 минут немесе қамыр көтеріліп, қызарғанша пісіреміз. ӨНІМДЕР