Бауыр мен саңырауқұлақ қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 3 картоп 500 г. тауық бауыры 2 қасық өсімдік майы 1 кішкене пияз 1 сәбіз 100 г. жаңа піскен немесе консервіленген саңырауқұлақтар, сүзілген және майдалап туралған 2 тік, майдалап туралған жұмыртқа 5 шикі ұрылған жұмыртқа 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай ақ бұрыш дәміне қарай тұз және қара бұрыш науаны майлауға арналған маргарин өлшемі 30х10 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Картопты кастрюльге салыңыз, сумен жабыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Тазалап, ыдысқа салып, біртекті пюре дайындаймыз. 3. Осы уақытта, басқа кастрюльде бауырды майға аздап қуырыңыз (кошрут ережелеріне сәйкес). Пияз мен сәбізді қосып, су құйып, 10 минут қайнатыңыз. 4. Суды сүзіп, пияз бен сәбізді алып, бауырды ұсақтап тураймыз. 5. Картоп пюресіне бауырды, қайнатылған және шикі ұрылған жұмыртқаны, саңырауқұлақтарды, мускат жаңғағын қосып, бәрін ақырын араластырыңыз. 6. Тұз, ақ, қара бұрыш қосып дәмдеңіз де, қайтадан араластырыңыз. 7. Пісіру парағын маргаринмен майлап, алынған қоспаны жайыңыз. 8. 45 минут пісіріңіз немесе кастрюль дайын болғанша және қызарғанша.