Сәбіз қосылған күріштен жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 2 кесе күріш 50 г маргарин бір шымшым тұз 3,5 стакан қайнаған су (875 мл) 7 аршылған сәбіз 1,5 стакан су (375 мл) 1 ұсақ туралған пияз 2 ас қасық томат пастасы 2 ұрылған жұмыртқа 1/2 шай қасық ұнтақталған зире 1 қасық майонез 1/2 кесе күнбағыс тұқымы (күнбағыс тұқымы) дәміне қарай тұз, бұрыш, тәтті паприка 20 г сары май, кішкене текшелерге кесіңіз науаны майлауға арналған өсімдік майы өлшемі 30х20 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Күрішті жақсылап жуып, суды ағызыңыз. 2. Маргаринді кішкене кастрюльге ерітіңіз. Күрішті қосамыз және қуырамыз, мөлдір болғанша үнемі араластырамыз. 3. Тұз қосып, араластырыңыз. Қайнаған суға құйыңыз, отты азайтыңыз және барлық су сіңгенше пісіріңіз, шамамен 20 минут. Оттан алыңыз, кастрюльге салқындатыңыз. 1 жұмыртқа қосып, араластырамыз. 4. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 5. Сәбізді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз және сәбіз жұмсақ болғанша бумен пісіріңіз. Жұқа үккіштен өткіземіз. 6. Өсімдік майын терең табада қыздырып, пиязды мөлдір және жұмсақ болғанша қуырыңыз. Томат пастасын қосып, бәрін бірге бірнеше минут қайнатыңыз. Үгітілген сәбізді сол жерге салып, шамамен 4 минут қайнатамыз, араластырамыз. 7. Табаға зире, күнбағыс тұқымын, майонез қосып, бәрін жақсылап араластырамыз. Дәміне қарай тұз, бұрыш және паприка қосып дәмдеңіз. 8. Науаның түбін және бүйір қабырғаларын майлап, жарма себіңіз. Дайын күріштің жартысын пісіру парағына жайып, тегістеп, сәбіз салмасын салып, үстіне күріштің қалған бөлігін саламыз. Бетін тегістеп, май бөліктерін таратамыз. 9. Алдын ала қыздырылған пеште шамамен 45 минут немесе тағамға дейін пісіріңіз