Спаржа қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 500 г спаржа, консервіленген және сүзілген 1 қасық сары май 1 пакет спаржа сорпасының ұнтағы (30 г) 1 стакан сүт (250 мл) 200 г ұсақ үгітілген ірімшік 1,5 банка қаймақ (250 мл) 2 ас қасық жүгері крахмалы 1/3 кесе күнжіт тұқымы (сумсума) 4 жұмыртқа дәміне қарай тұз бен қара бұрыш науаны майлауға арналған май өлшемі 30х10 см тікбұрышты науа
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Аспарагусты ұзындығы 3 см кесектерге кесеміз және бір жаққа қоямыз. 3. Сары майды кастрюльге ерітіп, сорпа ұнтағын қосып, жақсылап араластырыңыз. Сүтті кастрюльге бірте-бірте құйып, өте баяу отта қайнатамыз, қоспасы тегіс және біртекті болғанша үнемі араластырамыз. Оттан шығарамыз. 4. Алынған тұздыққа спаржа кесектерін, дайындалған үгітілген ірімшіктен 1 стакан, қаймақ, жүгері крахмалы мен сумсумды саламыз. 5. Жұмыртқаны қоспаға бір-бірлеп шайқаңыз және әрқайсысынан кейін жақсылап араластырыңыз. 6. Пісіру парағын майлап, оны жармаға себіңіз. Біз спаржа қоспасын жайып, оны қалған ірімшікке себеміз. 7. 50 минут немесе дайын болғанға дейін пісіріңіз.