Сүзбе қосылған кеспеден жасалған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ӨНІМДЕР 250 г кеспе (1 пакет) 50 г сары май 2 ас қасық қарапайым ұн 1,5 стакан сүт (375 мл) 3 ұрылған жұмыртқа 1 банка майлы сүзбе (250 г) 100 г үгітілген ірімшік 30 г жұмсақ сары май 1/2 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай ақ бұрыш дәміне қарай тұз және қара бұрыш 22-24 дөңгелек пісіру парағы
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Кеспені пакетте көрсетілгендей тұзды суға дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Мұқият сүзіп, үлкен ыдысқа салыңыз. 3. Осы уақытта майды кішкене кастрюльге орташа отта ерітіңіз. Ұнды қосып, араластырамыз. Сүтті бірте-бірте қосып, отты азайтқаннан кейін, қоспасы қоюланғанша араластыра отырып, пісіреміз. 4. Алынған сүт тұздығын кеспеге қосыңыз. 5. Жұмыртқа, сүзбе, ірімшік, май, мускат жаңғағын салып, ақырын араластырамыз. Тұз, ақ, қара бұрыш қосып дәмдеңіз де, қайтадан араластырыңыз. 6. Қоспаны пісіру парағына жайып, пештің ортасында шамамен 30 - 40 минут немесе кастрюль қызарғанша пісіріңіз.