Артишок пен ірімшік қосылған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 50 г. сары май 1 үлкен ұсақ туралған пияз 300 г. туралған жаңа піскен немесе сүзілген консервіленген саңырауқұлақтар 5 жұмыртқа, сарысы мен белки бөлек 1 банка консервіленген артишок жүрегі, сүзілген және туралған 5 ас қасық сүт 4 ас қасық коньяк 2 ас қасық жаңа лимон шырыны 1 банка майлы сүзбе (250 г) 300 г. ұсақ үгітілген ірімшік дәміне қарай науаны майлауға арналған маргарин Науаға себуге арналған 2 ас қасық нан үгіндісі дөңгелек науа b22
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Қуыруға арналған табада майды ерітіп, ондағы пиязды жұмсақ болғанша қуырыңыз. Саңырауқұлақтарды қосып, барлық сұйықтық буланғанша қуырыңыз. 3. Саңырауқұлақ қоспасын ыдысқа салыңыз. Онда сарысы, артишок, сүт, коньяк, лимон шырыны, ірімшік пен сүзбе, тұз, бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырамыз. 4. Бөлек ыдыста белки қатты көбікке шайқаңыз, көбіктің жартысын мұқият дайындалған қоспаға салыңыз да, ақырын араластырыңыз. Қалған ақуыз көбігін бөлек ұстаймыз. 5. Пісіру парағын майлап, оны нан үгіндісіне себіңіз. 35 минут пісіріңіз. 6. Тұмшапештен алыңыз, ақуыз көбігінің қалған бөлігін кастрюльге абайлап жайыңыз да, үстіңгі қабаты қызарғанша тағы 5 минут пісіріңіз.