Қара өрік қосылған ет кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 1 кг кептірілген қара өрік 4 стакан қайнаған су (1 литр) 4 қасық маргарин 2 орташа ұсақ туралған пияз 1 стакан қызыл тәтті шарап (250 мл) 2 ас қасық бал 1/4 шай қасық ұнтақталған даршын 500 г. ұнтақталған ет 3 ұрылған жұмыртқа дәміне қарай тұз бен қара бұрыш науаны майлауға арналған маргарин науаның үстіне себуге арналған толық қасық ұн
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. Өріктерді қайнаған сумен күйдіріп, 15 минутқа қалдырыңыз. 2. Маргаринді орташа мөлшердегі кастрюльге жайып, ондағы пиязды алтын түске дейін қуырыңыз. 3. Өріктерді сүзіп, тұқымын алып тастап, ұсақтап турап, қуырылған пияз қосылған кастрюльге қосамыз. Барлығын тағы 5 минут бірге қуыруды жалғастырамыз. 4. Шарап, бал, даршын қосыңыз, араластырыңыз және орташа отта шамамен 15 минут пісіріңіз. Оттан шығарамыз және салқындатамыз. 5. Ұнтақталған етті, алынған қара өрік қоспасын, жұмыртқаны үлкен ыдысқа салып, жақсылап араластырамыз. Тұз және бұрышпен дәмдеңіз. 6. Науаны майлап, ұнға себіңіз де, алынған қоспаны жайыңыз. 40 минут пісіріңіз немесе дайын болғанға дейін, кастрюль сәл шөгуі керек. Қызмет көрсетер алдында 10 минут суытыңыз. Декорация үшін: кептірілген қара өрік, буға пісірілген, шұңқырлы дөңгелек науа 24