Картоп қосылған тауық етінен жасалған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 4 ірі картоп 4 сәбіз 350 г. тауықтың төс еті, қайнатылған және ұнтақталған 4 жұмыртқа, белки мен сарысы бөлек 1/4 шай қасық паприка - тәтті немесе ащы (дәміне қарай) ұнтақталған шафран тұзы мен қара бұрыш дәміне қарай пісіру парағын майлауға арналған өсімдік майы 20х20 см шаршы табақ
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Картоп пен сәбізді суға пісірілгенге дейін қайнатыңыз және сүзгіден өткізіңіз. 3. Картопты тазалап, ыдысқа салып, пюре дайындаймыз. Сәбіз текшелерге кесіліп, картоп пюресіне қосылады. 4. Пюреге ұнтақталған ет, сарысы, паприка, шафран қосып, аздап араластырамыз. Тұз және бұрышпен дәмдеңіз. 5. Ақуыздарды қатты көбікке шайқаңыз және қоспаға абайлап қосыңыз. 6. Пісіру парағын маймен майлап, алынған қоспаны абайлап сол жерге жіберіңіз. 7. Орташа температурада 45 минут немесе кастрюль қызарғанша және көтерілгенше пісіріңіз.