Картоптан жасалған кастрюль - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер 5 ірі картоп, аршылған және әрқайсысы 8 бөлікке кесілген Картопты пісіруге арналған 2,5 кесе су (625 мл) 5 жұмыртқа 1/4 шай қасық ұнтақталған шафран дәміне қарай тұз және қара бұрыш Қуыруға арналған 2 ас қасық өсімдік майы 20х10 см ыстыққа төзімді пісірме табақ
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Картопты үлкен кастрюльге сумен пісірілгенге дейін пісіріңіз, бірақ оның қайнамауын қадағалау керек. 3. Суды мұқият ағызып, ыдысқа салып, біртекті пюре дайындаңыз. 4. Жұмыртқаны қосып, тұз, бұрыш, шафран қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. 5. Науаға май құйыңыз, қоспаны жайыңыз және отқа шамамен 5 минут қуырыңыз. 6. Кәстрөлді пешке қайта орналастырамыз және 40 минут пісіреміз. Картоптан жасалған кастрюль әсіресе ет немесе балық тағамдарына гарнир ретінде жақсы, бірақ оны вегетарианшыларға негізгі тағам ретінде де беруге болады. ӨНІМДЕР