Түсті қырыққабат кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 2 орташа гүлді қырыққабат 2 стакан су (500 мл) 1 стакан сүт (250 мл) 1 банка майлы сүзбе(250 г) 1 банка йогурт (170 мл) 3 жұмыртқа 1 қасық өздігінен көтерілетін ұн 1 шай қасық ұнтақталған зире дәміне қарай тұз бен қара бұрыш науаны майлауға арналған өсімдік майы Науаға себуге арналған 1 қасық нан үгіндісі дөңгелек науа20
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Науаны орташа температураға дейін қыздырыңыз. 2. Гүлді қырыққабатты шайып, гүл шоғырына бөліп, орташа кастрюльге су мен сүтті қосып, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. 3. Сұйықтықты сүзіп, гүлді қырыққабатты үлкен ыдысқа салып, пюре күйіне дейін илеңіз. 4. Сүзбе, йогурт, жұмыртқа, ұн және зире қосыңыз. Тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз және тегіс болғанша араластырыңыз. 5. Пісіру парағын майлап, оны нан үгіндісіне себіңіз. Қоспаны пісірме табаққа салыңыз. 6. 45 минут пісіріңіз.