Үш түсті кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер ӨНІМДЕР 300 г шпинат, қайнатылған және сүзілген немесе мұздатылған 6 ірі аршылған сәбіз 3 орташа аршылған картоп 1 банка жартылай майлы сүзбе (250 г) 1 банка майлы сүзбе (250 г) 200 г ұсақ үгітілген ірімшік 1 стакан қарапайым ұн 1/2 кесе сүт (125 мл) 4 ұрылған жұмыртқа 1/2 шай қасық ақ бұрыш дәміне қарай ыстық дәміне қарай тұз және қара бұрыш науаны майлауға арналған маргарин өлшемі тікбұрышты науа 35х10 см
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа немесе жоғары температураға дейін қыздырамыз. 2. Егер біз мұздатылған шпинатты қолданатын болсақ, оны барлық ылғал буланғанша баяу отта пісіреміз. Сәбізді жұмсақ болғанша суға қайнатамыз және илейміз. Бір жаққа қоямыз. 3. Картопты дайын болғанға дейін қайнатыңыз, пюре күйіне дейін илеңіз және бір жағына қойыңыз. 4. Үлкен ыдысқа сүзбе, ұн, сүт, жұмыртқа, ақ бұрыш, паприка салып, тегіс болғанша шайқаңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосамыз. 5. Сүзбе массасын үш тең бөлікке бөліп, үш бөлек ыдысқа саламыз. Бір бөлігіне шпинат, екінші бөлігіне сәбіз, үшіншісіне картоп қосамыз. 6. Науаны майлап, үстіне дайындалған қоспалардың бірін салып, шамамен 8 минут пісіріңіз. 7. Науаны пештен шығарып, үстіне екінші қабатты жайып, шамамен 8 минут қайтадан пісіріңіз. 8. Сол сияқты соңғы қабатты науаға жайып, тағы 45 минут пісіріңіз. Біз пешті өшіреміз, бірақ кастрюльді оған тағы 5 минутқа қоямыз. 9. Пештен алыңыз, сәл салқындатыңыз, бөліктерге бөліңіз және қызмет етіңіз. Кәстрөлді өте ыстық етіп кесуге болмайды.