Түсті қырыққабаттан жасалған "Провансаль" кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты55 минут
Өнімдер гүлшоғырларға бөлінген 1 орташа гүлді қырыққабат 3 картоп, қабығы аршылған 4 жұмыртқа 1 стакан сүт (250 мл) 2/3 банка майлы сүзбе (150 г) 1/2 банка қаймақ (80 г) дәміне қарай тұз және қара бұрыш 100 г. үгітілген ірімшік науаны майлауға арналған маргарин пісіру парағына себуге арналған жарма шаршы аласа алюминий табақ
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 2. Гүлді қырыққабатты кастрюльге салыңыз да, оны жабу үшін сумен жабыңыз. Қайнатыңыз, жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. 3. Оттан алыңыз, суды сүзіңіз және тегіс пюре күйіне дейін илеңіз. 4. Сүт, жұмыртқа қосып, бәрін жақсылап араластырамыз. 5. Сүзбе мен қаймақ, тұз, бұрыш салып, бәрін біртекті массаға шайқаңыз. 6. Пісіру парағын майлап, жарма себіңіз, қоспаны жайып, үстіне үгітілген ірімшік себіңіз. 55 минут пісіреміз. ӨНІМДЕР