Ет қосылған картоп кәстрөлі - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер картоп қоспасы үшін: 1 кг картоп 6 жұмыртқа 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай тұз және қара бұрыш
Сипаттамасы ДАЙЫНДАУ ӘДІСІ 1. Картопты жұмсақ болғанша суға қайнатамыз. Біз пюрені тазалап, дайындаймыз, сәл салқындатамыз. Жұмыртқа, мускат жаңғағы, тұз және бұрыш қосып, араластырып, бір жаққа қоямыз. 2. Пешті орташа температураға дейін қыздырамыз. 3. Майды үлкен табада қыздырып, пиязды қызарғанша қуырамыз. Етті қосып, ет орныққанша қуыруды жалғастырамыз. Қуыру процесінде шанышқымен қопсытамыз. 4. Бадам, мейіз, мускат жаңғағын қосып, тағы 12 минут қуыруды жалғастырыңыз. Оттан алыңыз, тұз бен бұрыш қосып дәмдеңіз және сәл салқындатыңыз. Жұмыртқаны ұрып, қайтадан жақсылап араластырыңыз. 5. Пісіру парағын майлап, дайындалған картоп қоспасының жартысын жайыңыз. Үстіне ет салмасын жайып, қалған картоп массасын жабамыз. 6. 45 минут пісіріңіз. толтыру үшін: қуыруға арналған өсімдік майы 2 ірі майдалап туралған пияз 750 г. ұнтақталған сиыр еті 100 г. аршылған және туралған бадам 100 г. тұқымсыз мейіз 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы дәміне қарай тұз және қара бұрыш 1 жұмыртқа пісіру парағын майлауға арналған өсімдік майы өлшемі 30х20 см тікбұрышты науа