Толтырылған бұзау етінің бауыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 300 гр. - бұзау бауыры. 50 гр. - ысталған шпик. 1 ас қасық. қасық - шошқа майы немесе өсімдік майы. 0,5 пияз. 1 - жұмыртқа. Шөптер, нан үгіндісі, бұрыш, тұз - дәміне қарай.
Сипаттамасы Бауырды фаршқа арналған "Қалта" пайда болатындай етіп кесеміз. Біз майдың жартысын ерітеміз, майдалап туралған ысталған бекон, пияз, ақжелкенді саламыз, крекерді қосамыз. Массаны қуырамыз және салқындатамыз. Содан кейін жұмыртқа, қаймақ, бұрыш, тұз қосып, жақсылап араластырамыз. Бауырдың "қалтасын" тартылған етпен толтырамыз. Бауырды ыдысқа саламыз, қалған майды құйып, пеште қалыпты отта 15-20 минут пісіреміз. Бауырды дайын болған кезде тұздаймыз. Осыдан кейін біз оны табаққа салып, ол қуырылған шырынның үстіне құйамыз.