Крутондары бар Рождестволық қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындау: Қазды жібітеміз және жуамыз. Ішінен және сыртынан тұзбен сүртеміз. Сонымен қатар, біз 1 см текшелерге кесеміз. Ескірген ақ нан. Біз оны сары майға алтын түске дейін қуырамыз. Біз қаздың (немесе тауықтың) ішектерін қосамыз. Жүрек, бауыр және т.б. Кептірілген ақжелкен. Біз мұның бәрін аздап қуырамыз. Содан кейін біз қаздың бұралуын толтырамыз. Біз жіптермен тігеміз, майдың ағып кетуі үшін қанаттардың астына тесіктер жасаймыз. Пешке саламыз. 45 минут пісіреміз. 220 градуста, содан кейін 170 градуста 1,45-2 сағат. (егер қаз 3,5-4,5 кг болса.) Және 170 градуста 2-2,5 сағат. (егер қаз 4,5-5,5 кг болса) 40-50 минутта. Дайын болғанға дейін науадан майды ағызып, тілімдерге кесілген картопты қосамыз, еріген майды қаздың үстіне мезгіл-мезгіл құйып отырамыз. Ақ шараппен бірге тұтыну ұсынылады.